header scheiden

Hypotheek na scheiding op 1 naam

Wat kun je doen als je na een relatiebreuk verder moet? Wil je de hypotheek na scheiding op 1 naam krijgen?  Waar wil je wonen? Kun je in je huidige woning blijven zitten? Hoeveel kun je eigenlijk lenen?

Hypotheek overnemen

Wil jij de hypotheek op je huis overnemen en de hypotheek op 1 naam zetten? Heb jij je gegevens in een rekentool gezet zodat je een indicatie kreeg van wat je kan lenen?  Ben je daardoor ontmoedigd en geef je het op? Dat is jammer want geen enkele situatie is standaard! En dus ook niet te vangen in een rekentool. Laat mij je helpen!

Een goed hypotheekadvies geeft rust omdat je weet dat alle opties zijn bekeken. Je weet na mijn advies precies waar je aan toe bent. Daar waar standaard hypotheekadviseurs er vaak niet eens aan beginnen, vind ik meestal nog een oplossing voor jou!

 

DSC_3772 kopie 3

Meer info?

Bel 06 - 29 25 10 91 of mail naar contact@hypotheekhartzeeland.nl.

acceptatiecriteria

Acceptatiecriteria hoezo?

De hypotheek na scheiding op 1 naam zetten is een veel voorkomende vraag aan hypotheekadviseurs. Veel hypotheekadviseurs houden zich vast aan algemene acceptatiecriteria. Als je daar dan buiten valt heb je volgens de standaard hypotheekadviseurs pech. Maar ik doe niet aan pech! Ik haal de onderste steen boven om voor elkaar te krijgen wat jij graag wilt. We brengen samen je financieel plaatje in kaart:

  • Is er overwaarde op het huis?
  • Wat valt er te regelen met de huidige hypotheekverstrekker?
  • Wat heb je al afgelost?
  • Heb je nog waarde in spaarpolissen of beleggingsfondsen?
  • Woonde je samen of was je getrouwd?
  • Moet je je partner uitkopen?
  • Is er een convenant opgesteld?
  • Hoe is het pensioen geregeld?

Deze en meer vragen gaan we samen beantwoorden. Ik ben niet alleen je hypotheekadviseur maar ook je gids in dit proces. Als ik je ergens niet mee kan helpen haal ik er specialisten bij uit mijn team/netwerk die je wel kunnen helpen. Samen zorgen we voor een stabiele nieuwe financiële start!

_DSC7109 kopie

Heb je al eens gehoord van beheercriteria?

Als je volgens de standaard berekeningen het huis na scheiding op 1 naam wilt zetten en dit niet voor elkaar krijgt, wil dit nog niet zeggen dat je het moet opgeven. Hypotheekverstrekkers zijn vaak beter af om jou in je woning te laten wonen. Standaard mag je bijvoorbeeld 26% van je inkomen gebruiken om te besteden aan hypotheeklasten. Maar bij relatiebreuken mag dit veel meer zijn. Dit geeft je meer mogelijkheden.

Veel hypotheekverstrekkers houden zich aan de standaardcriteria. Maar ik ga wél een stapje verder. Ik ga in overleg met jouw hypotheekverstrekker en schrijf een goed onderbouwd advies waarom jij in aanmerking komt voor de beheercriteria. Dit geeft jou meer kansen om te kunnen blijven wonen waar jij nu woont.

Gratis oriënterend gesprek

Wil je meer weten over hypotheek na scheiding op 1 naam? Neem dan gerust contact met mij op voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek. In dit gesprek vertel ik je wat ik voor jou in jouw situatie kan doen. En je krijgt een helder beeld van de kosten. Het eerste gesprek is altijd GRATIS en je zit nergens aan vast. Na dit gesprek weet je of er mogelijkheden voor jou zijn die de moeite van het onderzoeken waard zijn.