Het is een van de mijlpalen in je leven… Je eerste huis kopen! Leuk, maar natuurlijk ook heel spannend. Het is een grote aankoop én je sluit een grote lening af. Daarnaast is het voor veel starters op de woningmarkt nog steeds moeilijk om een woning te kunnen kopen. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen!

Wist je bijvoorbeeld dat je in veel gemeentes een Starterslening aan kunt vragen? Met deze Starterslening wordt het misschien tóch mogelijk om jouw eerste droomwoning te kopen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je bij je bank kunt lenen. Een Starterslening sluit je af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waardoor je extra zekerheid en meer mogelijkheden hebt. Goed nieuws voor de inwoners van Gemeente Hulst: ook deze biedt sinds kort de Starterslening aan! Het maximale aankoopbedrag van een woning mag in 2023 niet meer dan 283.500 euro zijn om voor een starterslening in aanmerking te komen.

Extra ruimte in startershypotheek

De term startershypotheek zie je regelmatig voorbij komen in de media, maar in de praktijk bestaat er geen specifieke startershypotheek. Het gaat om een reguliere hypotheek voor mensen die hun eerste een eigen huis kopen. Naast de starterslening zijn er nog meer opties om extra ruimte te creëren in je ‘startershypotheek’:

  • Familiehypotheek voor meer financiële ruimte
  • Schenking voor eigen woning
  • Ouders kunnen garant staan
  • Nationaal Koopfonds voor nieuwbouw woningen

Contact

Ook voor starters is er dus vaak meer mogelijk dan soms gedacht wordt. Wil je weten wat jouw opties zijn? Of wil je meer weten over bovenstaande opties om meer ruimte te creëren in jouw hypotheek? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag verder!

Laat een reactie achter