Of je nu samenwoont, kinderen hebt, getrouwd bent, allebei werkt of juist niet: het is in iedere situatie belangrijk dat jullie financiën goed geregeld zijn! Hebben jullie een goed inzicht in jullie financiën?

Welke afspraken maken jij en je partner over jullie geldzaken zodra jullie samen gaan wonen? Hoe verdelen jullie de kosten? En… gaan jij en je partner op dezelfde manier met geld om? Met de geld-en-relatietest van het Nibud ontdekken jullie of jullie een financiële match zijn, of juist erg verschillen als het om geld gaat.

Geldzaken bespreekbaar maken

Geldzaken kunnen een lastig onderwerp zijn om te bespreken. Toch is het goed én belangrijk om te doen. Afspraken over de financiën en over het betalen van de maandelijkse lasten kunnen irritaties of problemen voorkomen. Wie betaalt wat en hoe verdelen jullie de kosten? Maak geldzaken bespreekbaar met onderstaande zes stappen:

  • Bespreek: hoe denk jij over geld?
  • Kies een goed moment
  • Begin met de positieve punten
  • Stel samen doelen en prioriteiten
  • Maak afspraken
  • Leef je in en pas indien nodig aan

Financieel overzicht

Het hebben van financieel overzicht en inzicht geeft rust en het helpt je in het maken van de juiste keuzes die passen bij jullie financiële situatie en wensen. Ik help jullie graag bij het inventariseren en analyseren van jullie financiële situatie. Ook bekijk ik samen met jullie of jullie wensen en doelen haalbaar zijn.

Samen zorgen we voor jullie toekomst!

In een persoonlijke afspraak nemen we jullie situatie door. Jullie krijgen een financieel plan met de inventarisatie van de situatie, wensen en doelen én een plan hoe jullie dit kunnen realiseren. Samen gaan we zorgen voor jullie toekomst! 

Hebben jullie hier behoefte aan? Neem dan eens contact met me op om een kosteloze en vrijblijvende eerste afspraak in te plannen!

Laat een reactie achter