De jubelton, een belastingvrije schenking van € 100.000 voor een woning, is ooit in het leven geroepen om starters aan een woning te helpen. Maar door de grote schaarste op de woningmarkt blijkt dat er ook een keerzijde is aan de regeling. Het zorgt voor ongelijke kansen op een eigen woning. Daarnaast drijft het de prijs van dure woningen verder op, aangezien er meer geld voor woningen beschikbaar komt…

Eind vorig jaar werd bekend dat de jubelton zijn langste tijd gehad heeft. Toch zou de fiscaal vriendelijke schenking voor de koop van een woning pas in 2024 verdwijnen. Het kabinet heeft nu vrij abrupt besloten om de jubelton in 2023 alsnog drastisch te verlagen. Daarnaast is de vraag of het mogelijk blijft om de schenking uit te smeren over meerdere jaren.

Tijd voor actie

Wil jij nog een schenking doen aan je (klein)kinderen voor de aankoop van een woning? Wacht dan niet te lang. Dit jaar kun je nog ruim een ton schenken. Vanaf 2023 is dat nog maar €27.231. Benieuwd wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn? Of denk je na over andere mogelijkheden om jouw (klein)kinderen te helpen aan een woning? Neem eens contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Bron: Hypokeur

Laat een reactie achter