Je woont en werkt in België en wilt graag een huis kopen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Steeds meer Belgen overwegen én zetten deze stap. Zo ook Yentl en Philippe. In 2015 klopten ze bij me aan. Ze hadden in Sint Jansteen hun droomhuis gevonden, maar kregen de hypotheek niet rond. Ze hadden beide lonen nodig voor de aankoop van hun droomhuis, maar er was maar 1 vast dienstverband. En zo kregen ze van een andere tussenpersoon in de buurt een afwijzing.

Met de moed in de schoenen klopten ze bij mij aan. Ze hadden weinig hoop meer en kwamen eigenlijk meer voor een volgende afwijzing bij me langs, zodat ze kosteloos onder het koopcontract uit konden komen. Maar ik zou ik niet zijn als ik niet nieuwsgierig was naar wat er nu precies speelde. Zomaar ‘nee’ accepteren is niet zo mijn ‘ding’.

“Mijn man klopte met de moed in zijn schoenen bij Reni aan”, vertelt Yentl. “We waren de hoop op onze droomwoning al verloren, maar waren volgens het koopcontract genoodzaakt om nog een extra hypotheekweigering te overleggen. Toch ontving Reni hem hartelijk en wilde kijken of ze niks voor ons kon betekenen. Ze stelde veel vragen en ging alles tot in detail na. Uiteindelijk gaf ze aan dat we volgens haar wel in aanmerking kwamen voor een hypotheek. Ze wilde alles in het werk stellen om onze droom alsnog te verwezenlijken. Dankzij Reni kregen we weer vertrouwen in de toekomst.

Reni communiceerde heel duidelijk, dus we wisten precies wat we moesten doen en voor welke formulieren we zelf moesten zorgen. Juist omdat we uit België naar Nederland verhuisden, kon het soms best lastig zijn om de Belgische documenten naar de taal van de Nederlandse banken te vertalen en vice versa. Maar Reni was daar heel goed in. Elke keer als we weer tegen een administratief probleem aanliepen, vond ze een oplossing. Ze belde zelfs persoonlijk met onze werkgevers, zodat alles toch correct werd ingevuld. Ze toonde zich een echte problem-solver en doorzetter. Reni dacht ‘out of the box’ en ging elke uitdaging aan. Daarom slaagde zij er wel in om onze hypotheek te regelen, waar dit anderen niet lukte. Zonder haar hadden we nooit onze droomwoning kunnen kopen.”

Tweede uitdaging

Een paar jaar later klopten Yentl en Philippe opnieuw bij me aan. Ze waren al helemaal ingeburgerd en hadden het in Nederland ontzettend naar hun zin. Zoals veel Belgen overigens. De meesten geven aan dat het hier rustiger en ruimer wonen is en dat de mensen vriendelijker zijn.

Yentl en Philippe wilden dus graag blijven wonen, maar nog wel graag een verbouwing realiseren en daarvoor een extra hypotheek aangaan. In eerste instantie leek dat geen probleem, ze hadden immers nog ruimte in de notariële inschrijving en inmiddels ook een vast contract. Maar de geldverstrekker wilde hen vanwege een beleidsaanpassing rondom grensarbeiders niet meer helpen. Oversluiten zou hen echter ontzettend veel geld kosten, dus dat was ook geen optie. Ik heb dan ook in de hoogste boom moeten klimmen, veel moeten mailen en bellen, soms aardig, soms niet, om het toch voor elkaar te krijgen.

“We gingen natuurlijk weer bij Reni langs met dit verzoek. We werken graag met haar samen en hebben alle vertrouwen in haar. Als Reni het niet kan, kan niemand het. En het is ook deze keer weer goed gekomen.”

Laat een reactie achter